0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Apple harde schijf aansluiten op een Windows computer.

Geplaatst op di 3 juli 2012 om 13:59 — Tutorial

 

Apple harde schijf aansluiten op een Windows computer.

Regelmatig wordt er bij Vidvd gevraagd om de films als data op een externe schijf aan te leveren. Dit betekend dat een video, dv of smallfilm direct wordt opgeslagen op de computer en niet gebrandt wordt op een dvd. Zodoende kunnen mensen thuis met de data zelf hun video bewerken tot het gewenste resultaat. Door het grote gebruik van Apple apperatuur deze tijd komt het vaak voor dat mensen zelf de video bewerken op een Apple en het vervolgens via een harde schijf of USB stick willen delen. Helaas werkt een harde schijf die in Apple geformatteerd is, niet op een Windows computer. Hiervoor zijn enkele programma’s te vinden die dit wel mogelijk maken. Een van deze programma’s is MacDrive. Dit programma geeft heel simpel uw Apple harde schijven weer in de Windows Verkenner.

MacDrive werkt zeer simpel maar en is voor een proefperiode gratis hier beschikbaar: MacDrive

Omdat Apple met een eigen harde schijf indeling werkt, de HFS+ (Hierarchical File System) wordt het niet herkent door Windows computers die draaien met een NTFS (New Technology File System) indeling. MacDrive zorgt ervoor dat de HFS+ schijven wel herkent worden in een Windows computer om vervolgens te lezen van en te schrijven naar je harde schijf. Met dit simpele programma kunt u dus al uw bestanden van uw Apple delen op een Windows computer. Wilt u hetandersom, NTFS op Apple, aansluiten, verwijs ik u door naar deze Tutorial.

Zodra u MacDrive heeft gedownload vanaf de hierboven vernoemde website, kunt u het programma installeren. Dubbelklik op het MacDrive Standard icoontje in uw download map om de installatie te beginnen. Volg de aangegeven stappen op het scherm. Eenmaal geïnstalleerd hoeft u alleen nog maar de computer opnieuw op te starten. Na de herstart kunt u uw harde schijf aansluiten op uw computer en wordt meteen herkent door het programma MacDrive. Misschien krijgt u een melding dat de harde schijf verkeerd is afgesloten de laatste keer dat deze gebruikt is en of u de schijf wilt scannen op fouten. Dit kunt u gerust laten doen als u zeker wilt weten dat uw schijf goed herkent gaat worden door Windows.

Uw schijf wordt nu weer gegeven in het scherm van Deze computer en uw Windows verkenner en is gereed voor gebruik. Meer hoeft u niet te doen!

Let wel op, dit is een proefversie van het programma. Het is maar tijdelijk gratis te gebruiken. Als u tevreden bent met dit programma raden wij u aan dit aan te schaffen op de website van de fabrikant Mediafour.

Laat een reactie achter!