0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Digitaliseren Polavision films

Geplaatst op vr 20 mei 2011 om 18:36 — Uitleg over Vidvd diensten

 

Deze week kregen wij het verzoek om Polavision films te digitaliseren, en de vraag of Vidvd dit voor de klant kon uitvoeren. Na wat uitzoekwerk is dit zeker mogelijk gebleken.

Polavision is het broertje van de wereldbekende Polaroid foto’s en is in 1977 geïntroduceerd. Een groot succes werd het niet, toch heeft een klant ons gevonden met originele Polavision films. Het betreft een gesloten systeem dat niet meer ter ontwikkeling opgestuurd hoefde te worden. Het verkrijgen van de film is niet moeilijk gebleken, deze kun je met wat geduld rustig op een spoel wikkelen. Hiervan hebben wij een filmpje gemaakt wat je hieronder kunt bekijken.

Wel is het belangrijk voor het digitaliseren van de films dat je rekening houdt met het feit dat de films zijn opgenomen met 15 fps (frames per seconde), snel de neiging hebben tot chemische “vuiltjes” op de film en dat het zeer hoog contrast is. Hierdoor is kleurcorrectie noodzakelijk. Het eindresultaat met en zonder de kleurcorrectie hebben wij ook in de film verwerkt.

De prijzen voor het digitaliseren van Polavision banden is hetzelfde als de prijzen voor het digitaliseren van 8mm film. Wij vragen enkel een toeslag van € 5,00 voor het handmatig afwikkelen van de spoel en de kleurcorrectie die wij over de film uitvoeren.

Laat een reactie achter!