0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Orde in de “Digitale Chaos” – alles over archieven inscannen

Geplaatst op do 26 januari 2012 om 18:13 — Uitleg over Vidvd diensten

 

Een veel gehoorde reden voor het overzetten van materiaal van particulieren is dat het materiaal eigenlijk in de weg staat en veel ruimte inneemt. Bij bedrijven is dit net zo, het ruimt immers lekker op. Echter zit er een ander zeer belangrijk voordeel aan het digitaliseren van de documentenstroom; het wordt een stuk makkelijker benaderbaar en bovendien vindbaar.

Vidvd digitaliseert zowel video- als audiomateriaal voor zowel particulieren, bedrijven en organisaties. Wij kunnen praktisch alle formaten die vanaf de jaren 1920 digitaliseren naar nieuwe media. Dit kan bijvoorbeeld een DVD of CD schijfje zijn maar net zo goed een Harde Schijf of Memorystick. Tegenwoordig implementeren we voor bedrijven zelfs  Data in de Cloud! Dit betekent eigenlijk dat het niet meer op een fysieke locatie (bijvoorbeeld thuis op de computer) staat maar eigenlijk bij een datacenter ergens op welke plek in de wereld dan ook! Deze data is dan via elke PC wereldwijd bereikbaar, het enige dat er nodig is, is een internetverbinding en natuurlijk de inloggegevens.

Veel bedrijven die in lastige tijden willen innoveren en hun efficiency naar een hoger niveau willen tillen zijn hier al mee bezig of werken hier op dit moment al mee. Wijzelf helpen bedrijven al jaren lang met het inscannen van bijvoorbeeld oude papieren archieven die op dit moment opgeslagen staan in mappen in een magazijn. Het is vaak lastig om hierin de juiste gegevens te vinden. Vidvd scanned deze mappen van A tot Z in en zorgt voor orde in de chaos. Tegelijkertijd helpen wij met de opbouw van de digitale mappenstructuur zodat ook direct vast aan de toekomst wordt gedacht. We kunnen dit scanproces ook op locatie realiseren zodat de soms waardevolle documenten het pand niet meer hoeven te verlaten!

Ook de factor veiligheid speelt een grote rol, zo kan gescanned materiaal gemakkelijk op meerdere plekken gebackupped worden waardoor het geen gevaar meer vergt voor bijvoorbeeld een brand.

Tijdens het digitaliseren van documenten kom je er allerlei hobbels tegen als het ont-nieten van documenten, maar ook ringbanden, gaatjes, doorzichtige papieren. Je kunt het zo gek niet bedenken maar eenmaal digitaal is digitaal! Wij kunnen praktisch elk formaat papier aan, A4 is het meest veelvoorkomende formaat, A3 komt echter ook zeer veel voor. Sommige documenten in de bouw (vaak A0) dient soms wel 20 jaar of langer bewaard te worden.

Wij zullen in de toekomst meer berichtgeving posten met betrekking tot het inscannen van papieren archieven en documentflow voor bedrijven omdat dit volgens ons echt de toekomst is. Vaak begint de revolutie bij bedrijven, die later doorwerkt naar particulieren. Niemand zit eigenlijk echt meer te wachten op papieren archieven, veel gemakkelijker is het als je alles lekker op de Ipad in de huiskamer bekijken, terwijl je weet dat het materiaal veilig achter een inlog staat. Slaapt ook een stuk fijner :)

Laat een reactie achter!