0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Bose DVD Speler speelt gekopieerde DVD’s niet goed af

Geplaatst op vr 4 mei 2012 om 14:05 — Tutorial

 

In principe is de gouden regel; hoe goedkoper de DVD of BluRay-Speler hoe meer functionaliteiten en hoe meer verschillende media de speler aan kan. Zo ook het geval bij Bose’s 1,2,3 systeem. Een heel mooi staaltje werk van Bose maar toch lees je veel negatieve berichten over haperende DVD’s of films die totaal niet geladen worden. Wij zijn Vidvd zijn op zoek gegaan naar de oorzaak hiervan. We gebruiken hier Bose als lijdend voorbeeld. Dit kan natuurlijk ook gewoon een andere high-end speler zijn zoals B&O, Harman-Kardon of andere dure modellen van Sony, Pioneer of Philips.

1. Allereerst moet de DVD die je gaat afspelen natuurlijk wel “compatible” zijn met de Bose. De meeste DVD programma’s zijn echter ingesteld op het wegbranden zonder “region-code” waardoor deze eigenlijk helemaal niet meegebrand wordt naar de DVD. Voor sommige koop-DVD’s uit het buitenland wil het nog weleens lastig zijn. Hoe kom je erachter of je een verkeerde regio-DVD hebt? Simpel; je krijgt een error, de DVD zal in zijn geheel niet afspelen.

2. Je gebruikt een DVD met een vieze onderkant. Des te duurder de speler, des te beter de laser in de speler, vaak is deze dan veel gevoeliger en dus een stuk minder vergevingsgezind. Uiteraard kun je de onderkant goed gekijken door hem even tegen het daglicht aan te houden. Hier zie je dan vieze vingerafdrukken of andere vuiligheid. Wat gebeurt er dan met de DVD bij bijvoorbeeld een Bose-123? Deze blijft vaak hangen, soms schiet ie even een paar scenes door en kan zelfs uitvallen, error-berichten geven of gewoon vaststaan midden in een scene.

tip: Stel je wilt de vingerafdrukken van een DVD af poetsen, doe dit dan met een zachte, droge, niet pluizende doek zodat je geen krassen op de onderkant kunt maken. Ook is het belangrijk om puur de vingerafdrukken eraf te poetsen en niet als een gek aan de onderkant rondjes te draaien. Hiermee loop je de kans de DATA op de DVD te beschadigen. Ook is het niet aan te raden met rare reinigingsproducten te werken. Het beste is om voorzichtig van het midden (het open gedeelte) direct naar de buitenkant te poetsen, zo voorzichtig mogelijk.

3. Stel je speler werkt nog steeds niet en je hebt geen last van bovenstaande 2 zaken? Dan zou je eventueel kunnen proberen je Bose te resetten. Voordat je dit doet, kijk eerst even of de DVD wel gewoon afspeelt in bijvoorbeeld een laptop of een andere DVD-speler in huis. Werkt deze vlekkeloos? Dan gaan we nu over tot een “hard-reset”. Deze werkt simpel;

Resetmogelijkheid 1 – BOSE 321
- Allereerst schakel je de Bose 321 uit.
- Zoek de kabel op die tussen de subwoofer (de grote zwart kast waar de bass uit komt) en het Bose display (waar je de tijd en dergelijke op kunt lezen) loopt
- Haal de kabel aan beide kanten los, zowel aan de subwoofer kant als aan het display kant.
- Wacht nu minimaal 1 minuut.
- Stop de kabels er weer in
- Zet de Bose 321 weer aan en kijk of het probleem opgelost.

- Mocht dit nog steeds niet werken probeer hieronder Resetmogelijkheid 2

Resetmogelijkheid 2 – BOSE 321
- Allereerst schakel je de Bose 321 uit.
- Haal de stroom-kabel minimaal 1 minuut uit de subwoofer (de grote zwart kast waar de bass uit komt).
- De andere kant van deze kabel gaat richting het Bose display (waar je de tijd en dergelijke op kunt lezen). Haal hier het stekkertje ook minimaal 1 minuut uit.
- Stop na iets langer dan 1 minuut de stekker weer in het stopcontact.
- Zet de Bose 321 weer aan en kijk of het probleem opgelost is.

- Mocht dit nog steeds niet werken probeer hierboven Resetmogelijkheid 1

4. Laatste mogelijkheid is dat er bijvoorbeeld wat vuilere lucht in huis rondhangt (van roken of verkeer dat langsrijdt). Dit kan uiteindelijk op het oog van de laser gaan zitten. Veel Amerikaanse Bose 321 bezitters hebben hier last van. Kijk hieronder naar een filmpje waar het perfect wordt uitgelegd.

Laat een reactie achter!