0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Windows harde schijf aansluiten op de Mac computer

Geplaatst op ma 2 juli 2012 om 14:04 — Tutorial

 

Externe schijven gebruiken in zowel Windows als MacOSX

De Apple computers zijn razend populair in deze tijd. Door het grote assortiment aan accessoires zoals de iPod, iPad, iPhone en MacBook, is het tegenwoordig handig voor mensen om al hun apparaten van één merk aan te schaffen. Helaas zijn er ook vele nadelen aan het gebruik van Apple apparatuur. Een van de grootste nadelen is de communicatie tussen Apple en Microsoft. Windows hardware en software wordt niet ondersteunt door MacOSX, het besturingssysteem van Apple, en vice versa. Indien u bestanden wilt delen met iemand anders die een Windows computer heeft, is de kans groot dat uw externe schijf niet herkent wordt door de computer. Ook een externe schijf die in Windows gemaakt is wordt niet volledig herkent door MacOSX. Gelukkig zijn hier meerdere software pakketten voor te vinden die dit probleem oplossen voor u. Hieronder volgt een uitleg over een van deze programma’s.

Fuse voor Mac OSX

Omdat wij bij Vidvd werken met Windows computers, wordt een AVI of MOV bestand aangeleverd op een Windows geformatteerde harde schijf. Deze werkt niet volledig in uw Mac computer. Hieronder de installatie procedure van de genoemde programma’s om dit werkend te krijgen.

Het programma Fuse is simpelweg bedoelt om je Windows harde schijf te kunnen gebruiken in je Apple computer. Een moderne Windows schijf is geformatteerd in een zogenaamde NTFS indeling. NTFS kan bestanden aan die groter zijn dan 4 Gigabyte, in tegenstelling tot zijn voorganger Fat32.

Een NTFS schijf kan aangesloten worden op een Apple computer, maar kan alleen gelezen worden. Dit betekend dat u er wel bestanden vanaf kunt halen, maar niks erop kunt zetten. Fuse lost dit probleem op en zorgt ervoor dat u alles met de harde schijf kunt doen binnen OSX.

Dit programma is hier te downloaden: Fuse voor MacOSX

Als u deze link opent, verschijnt er een Download scherm in uw computer. Eenmaal klaar met downloaden dubbelklikt u op het bestand genaamd “OSXFUSE”. Hierna opent zich een nieuw scherm met daarin de installatie bestanden. Dubbelklik hier op het bestand getiteld “Install OSXFUSE”


Het installatie proces gaat nu van start. Volg op dit moment de stappen die staan uitgelegd op het scherm. Alles in de installatie is correct ingesteld, u hoeft alleen op “Continue” en “Agree” te drukken als hier om gevraagd wordt.

Als u dit allemaal voltooid heeft moet u nog één bestand downloaden namelijk NTFS-3G for MacOSX. Dit bestand zorgt ervoor dat Fuse de NTFS harde schijven kan lezen.

NTFS-3G for MacOSX download u hier: NTFS-3G

Als deze gedownload is dubbelklikt u op het bestand genaamd ntfs-3g-2010.5.22 in uw downloadscherm. Hierna opent zich een nieuw scherm met het installatie bestand. Dit werkt hetzelfde als het hierboven beschreven Fuse. Dubbelklik op “Install NTFS-3G” om het programma te installeren. Volg de stappen aangegeven op het scherm, klik op “Continue” en “Agree” indien er om gevraagd wordt en het programma zal geïnstalleerd worden. Aan het einde van de installatie krijgt u nog een vraag. Vink hierbij het vakje met “No Caching” erachter aan, en voltooi de installatie. Er wordt u aangeraden nu de computer opnieuw op te starten. Na het opnieuw opstarten kunt u uw harde schijven van een Windows computer aansluiten op uw Mac!

3 Responses

 1. Nicolette zegt:

  Ik heb alles geprobeerd maar uiteindelijk kreeg ik deze notificatie:

  NTFS-3G could not mount /dev/disk1s1 at volumes/hitachi because the following problem occurred:

  dyld:library not loaded: /usr/local/bin/ntfs-3g
  Reason: Image not found

  What do i have to do now? :S

  • Chris zegt:

   Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik kan de schijf nu zelfs niet meer openen. Hoe krijg ik dit ongedaan of weer gemaakt?

   Groeten Chris

   • Bart zegt:

    Probeer het programma te uninstalleren en te herinstalleren. Zorg er ook voor dat het bestand libfuse2.dylib aanwezig is op deze locatie: /usr/local/lib/libfuse2.dylib.
    Het ontbreken van dit bestand kan leiden tot een instabiel programma.

    Mocht het allemaal niet werken, dan kunnen jullie misschien kijken naar het programma Paragon NTFS. Dit programma is helaas niet gratis maar wel veel stabieler dan MacFuse.

    MacFuse is een gratis programma en daarom de moeite waard om eerst eens te bekijken. Helaas is het wel wat instabiel.

    Ik zal het artikel aanpassen om mensen hierover te informeren.

    Dank voor jullie reacties.

Laat een reactie achter!