0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Archive for the ‘Algemeen’ Category

Mag ik met een stift op een CD schrijven?

Geplaatst op: februari 7th, 2013 Nog geen reacties

Als je je eigen muziek of films op een CD of DVD wil branden, heb je altijd het problem van de onherkenbaare discs. Er liggen 20 blanco schijfjes op je bureau die allemaal al gebruikt staan, maar je hebt geen idee wat er op staat.  De makkelijkste manier om dit op te lossen is om de dikste stift te pakken die je kan vinden, en er met koeienlettters op te schrijven wat er op de disc staat. Dit is tevens een goede manier om de schijf permanent onleesbaar te maken.  In dit artikel leggen we je uit waarom je gebruik moet maken van de speciale CD markers. Stiften die speciaal gemaakt zijn om op Compact Discs te schrijven.

(meer…)

Externe Harde Schijf, Welke heb ik nodig?

Geplaatst op: januari 17th, 2013 Nog geen reacties

iet alleen kun je oud video materiaal op een DVD laten zetten bij ons, maar ook op een externe schijf als AVI bestanden. Dit zijn ongecomprimeerde digitale video bestanden die je zelf kan bewerken in je favoriete video montage programma’s, bijvoorbeeld Pinnacle of Windows Movie Maker. Regelmatig krijgen wij hierop de vraag: “Wat voor een soort hardeschijf heb ik nodig?”. Om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, is het belangrijk om te weten hoeveel video materiaal er naar de schijf moet, waar het materiaal voor gebruikt gaat worden en welke apparatuur de klant zelf in bezit heeft. In dit artikel leggen we uit welke richting je het best op kunt gaan.

(meer…)

Laserdiscs & CD-Video

Geplaatst op: januari 10th, 2013 Nog geen reacties

De technologische ontwikkeling van film en video staat niet stil. Tegenwoordig nemen we niet meer op op een filmrol, maar op een harde schijf. We kijken de films niet meer op een VHS maar op een blu-ray disc. Soms verwijderen we het hele opslagmedium en “streamen” we de video via internet direct naar onze tv. Ook zijn we wel bekend met de verschillende opslag methodes die het niet geworden zijn. Denk hierbij aan Betamax,  Video2000 en HD-DVD. Allemaal “Nieuwe” methodes voor betere filmkwaliteit, die uiteindelijk niet doorgebroken zijn tot de consument. Betamax en Video2000 waren verslagen door de VHS, ook al had deze een lagere opslagkwaliteit en kortere speelduur, en HD-DVD is verslagen door de Blu-Ray disc. Toch weten niet veel mensen over een paar methodes die verslagen zijn door de DVD. Rond 1970 werd er al geëxperimenteerd met de zogenaamde Laserdisc en CD-Video.

(meer…)

Hoe werkt kopie-beveiliging op een VHS band?

Geplaatst op: januari 3rd, 2013 Nog geen reacties

Tegenwoordig is Piraterij hét woord waar iedereen bang van moet worden. Het illegaal downloaden en kopieren van films, games en muziek op DVD of CD wordt aan alle kanten tegen gehouden en moeilijk gemaakt. Met beveiligingen op de CD’s of DVD’s zelf,  beperkt afspelen van digitale films of installeren van games en het bestraffen van uploaden en downloaden van digitaal materiaal, proberen bedrijven er alles aan te doen om het kopiëren stop te zetten. Het kopiëren van materiaal is een stuk makkelijker geworden sinds de uitvinding van de DVD, en het grote gebruik van computers, iedereen kon opeens zijn dvd’s op de pc zetten, en even een kopietje maken voor een kennis. Met de videobanden was dat een stuk moeilijker. Niet iedereen weet er van, maar er waren enkele goede methodes om VHS banden te beveiligingen tegen het maken van kopiëen. Vooral Disney was hier heel hard mee bezig, zodat de videobanden niet gekopiëerd konden worden.

(meer…)

Documentaire uit 1958: Hoe word film gemaakt?

Geplaatst op: december 27th, 2012 Nog geen reacties

Op Youtube vonden wij onderstaande documentaire. Het gaat om een bedrijfsfilm van Kodak waarin word uitgelegd hoe (smal-) film wordt gemaakt. Het filmpje was waarschijnlijk bedoeld voor intern gebruik maar ook waarschijnlijk ter promotie. Het exacte verhaal van het filmpje is onbekend. We weten wel dat het filmpje uit 1958 is. Origineel was de film Engelstalig maar is ingesproken in het Nederlands en na de herontdekking weer vertaald in het Engels! Erg vermakelijk – en informatief – om te zien.

(meer…)