0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Archive for the ‘Over Vidvd’ Category

Externe Harde Schijf, Welke heb ik nodig?

Geplaatst op: januari 17th, 2013 Nog geen reacties

iet alleen kun je oud video materiaal op een DVD laten zetten bij ons, maar ook op een externe schijf als AVI bestanden. Dit zijn ongecomprimeerde digitale video bestanden die je zelf kan bewerken in je favoriete video montage programma’s, bijvoorbeeld Pinnacle of Windows Movie Maker. Regelmatig krijgen wij hierop de vraag: “Wat voor een soort hardeschijf heb ik nodig?”. Om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, is het belangrijk om te weten hoeveel video materiaal er naar de schijf moet, waar het materiaal voor gebruikt gaat worden en welke apparatuur de klant zelf in bezit heeft. In dit artikel leggen we uit welke richting je het best op kunt gaan.

(meer…)

Waarom duurt mijn videoband langer dan aangegeven?

Geplaatst op: november 15th, 2012 Nog geen reacties

Sinds de uitvinding van de VHS, Video Home System, in 1976 zijn vele mensen alles gaan opnemen op tape. De klassieke 8MM smalfilm verdween en maakte plaats voor de Hi8, Video8 en VHS. Op de VHS banden konden 30, 60, 120, 180 of zelfs 240 minuten film worden opgenomen. Dit betekende dat er niet meer een kast vol bandjes lagen, maar alles op één enkele cassette kon worden opgenomen. Omdat wij bij ViDVD niet meer dan 120 minuten film op een DVD zetten, dit in verband met kwaliteitsverlies als we dit wel doen, krijgen we regelmatig de vraag waarom er 2 DVD’s in rekening zijn gebracht voor 1 videoband die vermeld dat het een 120 minuten band is. Dit kan komen doordat de band op Long Play is opgenomen, en dus meerdere minuten bevat. In dit artikel hopen we je inzicht te geven in de werking van Long Play.


(meer…)

Wat is het verschil tussen PAL en NTSC

Geplaatst op: november 8th, 2012 Nog geen reacties

Alle dvd’s die wij produceren zijn gecodeerd in PAL. Bijna al het videomateriaal dat je thuis hebt liggen heeft achterop de cover een klein logo’tje met PAL staan. We staan er niet altijd bij stil over wat dit betekend, tot je een videoband hebt die NTSC is, en die wil je bijvoorbeeld bij ons laten overzetten op DVD. Wij vragen regelmatig aan onze klanten of hun videomateriaal PAL, NTSC of SECAM is. Er worden regelmatig vragen gesteld over wat dit betekend en wat het verschil hiertussen is. In dit artikel leggen we je kort uit wat het betekend, inhoud en waarom deze verschillende formaten bestaan.

(meer…)

VHS op Blu-Ray

Geplaatst op: november 1st, 2012 Nog geen reacties

In ons vorig artikel hebben we je uitgelegd of het mogelijk is om uw smalfilm op een blu-ray te laten overzetten. Dit kan verhoogde kwaliteit opleveren of ervoor zorgen dat u niet 5 DVD’s in uw kast heeft, maar in plaats daarvan maar 1 Blu-Ray disc. Helaas werkt dit niet zo makkelijk bij VHS, Hi8, VHS-C etc. Het is wel degelijk mogelijk om meerdere videobanden op een enkele Blu-Ray disc te laten zetten, maar de kwaliteit staat vast op een videoband of zelfs op een DVD. In tegenstelling tot smalfilm heeft VHS een vastgestelde resolutie. Als deze verhoogt wordt leidt dat tot “Macroblocking”. Dit zijn vierkantjes in het beeld, wat ook regelmatig te zien is bij een foto die vergroot wordt op een beeldscherm. Toch kunnen we, met behulp van onze video bewerking software, de filmbeelden “upscalen” tot iets hogere kwaliteit.

(meer…)

Leuke documentaire over Kodachrome (Super 8MM)

Geplaatst op: maart 26th, 2012 Nog geen reacties

Wij zetten het al sinds jaar en dag over; dierbaar “Kodachrome” materiaal van onze vidvd-klanten. En aangezien wij graag op de hoogte blijven van alles omtrent video en natuurlijk ook alles omtrent 8MM, Super8, Dubbel8, Super8MM en ga zo maar door werden wij ditmaal door één van onze klanten geattendeerd op een leuke documentaire over Kodak’s absolute knaller; “Kodachrome” film. Hieronder de verscheidene data even opgesomd in chronologische volgorde voor degenen die het filmpje niet kunnen bekijken of hier platweg geen zin in hebben:

Allereerst een kleine geschiedenis van de verschillende release data van Kodachrome:
- 1935 – De 16MM variant van Kodachrome komt uit
- 1936 – De 35MM variant van Kodachrome komt uit
- 1939 – Kodak heeft de media opdracht gegeven flink te adverteren
- 1961 – Kodachrome II komt uit, een nog snellere, scherpere en veelzijdigere vorm film
- 1965 – Super-8MM Kodachrome wordt uitgebracht
- Jaren 80 – Tot de jaren 80 is Kodak eigenlijk de enige partij op de markt die goede kwaliteit beelden, langdurig op film weet vast te leggen. Pas in de loop van de jaren 80 begint de revolutie van de “video-camcorder” echt door te dringen.
- 1988 – Kodak stopt met de film-ontwikkeling
- 1996 – Kodak staakt de ontwikkeling van Kodakchrome 120
- 2005 – Kodak staakt inmiddels ook de ontwikkeling van Kodachrome-Super8
- 2006 – Kodak staakt inmiddels ook de ontwikkeling van Kodachrome-16MM
- 2009 – Kodak staakt inmiddels ook de ontwikkeling van Kodachrome-35MM
- 2010 – Kodakchrome is nu inmiddels compleet gestaakt met de ontwikkeling alles al haar materiaal, er is slechts 1 laboratorium in de wereld die zich nog bezig houdt met de ontwikkeling hiervan. Dit is “Parsons, in Kansas, USA”.

De Super 8MM variant is in 1965 officieel op de Amerikaanse markt uitgekomen en tot maar liefst 2010 door Kodak gehandhaafd!

Dat is dus de geschiedenis van Kodak en haar Kodakchrome. Maar wat is het nu precies, hoe werkt het? Dat zie je hieronder in de leuke docu die wij op documentairenet.nl tegenkwamen.

Mocht u zelf nog materiaal van Kodak of eventueel ander materiaal in de kast hebben liggen dan kunnen wij van Vidvd.nl dit natuurlijk zonder problemen vlekkeloos voor u inscannen zodat u dit digitaal kunt bekijken op bijvoorbeeld een DVD of direct op uw platte televisie. Ook is het mogelijk het 8mm materiaal direct door ons in te laten scannen naar externe harde schijf op bewerkbaar formaat zodat u digitaal lekker aan de slag kunt gaan met knippen en plakken!

Voor eventuele vragen naar de mogelijkheden uw materiaal te digitaliseren kunt u contact opnemen via 072-5675050 om een professionele medewerker aan de lijn te krijgen. Uiteraard staat de koffie ook klaar op de W.M. Dudokweg 27 te Heerhugowaard. Voor openingstijden kunt u terecht op onze website: www.vidvd.nl