0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Archive for the ‘Uitleg over Vidvd diensten’ Category

Externe Harde Schijf, Welke heb ik nodig?

Geplaatst op: januari 17th, 2013 Nog geen reacties

iet alleen kun je oud video materiaal op een DVD laten zetten bij ons, maar ook op een externe schijf als AVI bestanden. Dit zijn ongecomprimeerde digitale video bestanden die je zelf kan bewerken in je favoriete video montage programma’s, bijvoorbeeld Pinnacle of Windows Movie Maker. Regelmatig krijgen wij hierop de vraag: “Wat voor een soort hardeschijf heb ik nodig?”. Om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, is het belangrijk om te weten hoeveel video materiaal er naar de schijf moet, waar het materiaal voor gebruikt gaat worden en welke apparatuur de klant zelf in bezit heeft. In dit artikel leggen we uit welke richting je het best op kunt gaan.

(meer…)

Waarom duurt mijn videoband langer dan aangegeven?

Geplaatst op: november 15th, 2012 Nog geen reacties

Sinds de uitvinding van de VHS, Video Home System, in 1976 zijn vele mensen alles gaan opnemen op tape. De klassieke 8MM smalfilm verdween en maakte plaats voor de Hi8, Video8 en VHS. Op de VHS banden konden 30, 60, 120, 180 of zelfs 240 minuten film worden opgenomen. Dit betekende dat er niet meer een kast vol bandjes lagen, maar alles op één enkele cassette kon worden opgenomen. Omdat wij bij ViDVD niet meer dan 120 minuten film op een DVD zetten, dit in verband met kwaliteitsverlies als we dit wel doen, krijgen we regelmatig de vraag waarom er 2 DVD’s in rekening zijn gebracht voor 1 videoband die vermeld dat het een 120 minuten band is. Dit kan komen doordat de band op Long Play is opgenomen, en dus meerdere minuten bevat. In dit artikel hopen we je inzicht te geven in de werking van Long Play.


(meer…)

Wat is het verschil tussen PAL en NTSC

Geplaatst op: november 8th, 2012 Nog geen reacties

Alle dvd’s die wij produceren zijn gecodeerd in PAL. Bijna al het videomateriaal dat je thuis hebt liggen heeft achterop de cover een klein logo’tje met PAL staan. We staan er niet altijd bij stil over wat dit betekend, tot je een videoband hebt die NTSC is, en die wil je bijvoorbeeld bij ons laten overzetten op DVD. Wij vragen regelmatig aan onze klanten of hun videomateriaal PAL, NTSC of SECAM is. Er worden regelmatig vragen gesteld over wat dit betekend en wat het verschil hiertussen is. In dit artikel leggen we je kort uit wat het betekend, inhoud en waarom deze verschillende formaten bestaan.

(meer…)

VHS op Blu-Ray

Geplaatst op: november 1st, 2012 Nog geen reacties

In ons vorig artikel hebben we je uitgelegd of het mogelijk is om uw smalfilm op een blu-ray te laten overzetten. Dit kan verhoogde kwaliteit opleveren of ervoor zorgen dat u niet 5 DVD’s in uw kast heeft, maar in plaats daarvan maar 1 Blu-Ray disc. Helaas werkt dit niet zo makkelijk bij VHS, Hi8, VHS-C etc. Het is wel degelijk mogelijk om meerdere videobanden op een enkele Blu-Ray disc te laten zetten, maar de kwaliteit staat vast op een videoband of zelfs op een DVD. In tegenstelling tot smalfilm heeft VHS een vastgestelde resolutie. Als deze verhoogt wordt leidt dat tot “Macroblocking”. Dit zijn vierkantjes in het beeld, wat ook regelmatig te zien is bij een foto die vergroot wordt op een beeldscherm. Toch kunnen we, met behulp van onze video bewerking software, de filmbeelden “upscalen” tot iets hogere kwaliteit.

(meer…)

8 of 16 Millimeter in High Definition op Blu-Ray

Geplaatst op: oktober 10th, 2012 Nog geen reacties

Wat houdt HD (High Definition) precies in?

Tegenwoordig zijn alle PC monitors, TV’s en zelfs Handheld apparaten klaar voor HD film. HD staat voor High Definition en heeft een 4x hogere resolutie dan een normale DVD of VHS band. Een DVD of VHS heeft een resolutie van 720×576 pixels. Blu-Ray kan een resolutie aan van 1920×1080 pixels. Dit betekend dat er meer detail en een hogere kleurkwaliteit weer gegeven kan worden op de beeldschermen. Waar een DVD disc 4,7 of 8 gigabyte kon dragen, kan een Blu-Ray schijfje 25 tot 50 gigabyte aan. Hierdoor kunt u veel  meer van uw oud filmmateriaal opslaan op een enkel schijfje. In totaal kunnen er ongeveer 5 DVD’s op een 25 gigabyte Blu-Ray disc. U kunt ook kiezen om uw films in een hogere resolutie op de Blu-Ray schijf te krijgen. Dit houdt in dat u 2 uur aan Full  HD materiaal kwijt kunt op een schijfje. De vraag is alleen, kunt u uw smalfilm, Super8, Normal8, 16 Millimeter, naar High Definition laten overzetten?

(meer…)