0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Archive for the ‘Tutorial’ Category

Hoe zet ik mijn films op DVD in Windows?

Geplaatst op: december 20th, 2012 Nog geen reacties

In dit digitale tijdperk heeft iedereen wel een kleine verzameling aan films op zijn of haar computer staan. Met een mobiele telefoon worden al regelmatig snel filmpjes opgenomen en sommige camera’s werken met een kleine hardeschijf, waarvan de films direct op de computer gekopiëerd kunnen worden. In de uitleg van Windows Movie Maker hebben we jullie verteld hoe je je films kunt monteren en opslaan als digitaal bestand of op hardeschijf, maar het gebeurt ook wel eens dat je een film direct op een DVD wil zetten zonder het eerst te bewerken. Hiervoor kun je het vooraf op de computer geïnstalleerde programma “Windows DVD Branden” gebruiken. Als je gebruik maakt van Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate of Enterprise, dan is dit programma kant en klaar direct te gebruiken op uw computer.

(meer…)

Video montage en effecten in Pinnacle.

Geplaatst op: december 13th, 2012 Nog geen reacties

Nu alle benodigde beelden zijn geïmporteerd in Pinnacle, kunnen we beginnen aan het monteren van de film. Dit houdt in dat we filmbeelden gaan verkorten, verschuiven naar een andere plek, video effecten en overgangen toevoegen. Om het makkelijk te houden gebruiken we de twee standaard voorbeeld films van Pinnacle. Aan het einde van dit blog houden we een ruwe film montage over die enkel nog titels en muziek nodig heeft. Ook leggen we uit hoe je kleurcorrectie toe kunt passen zodat je je smalfilm opnames misschien wat meer kleur, of minder overbelicht kan maken.

(meer…)

Hoe open ik mijn films en DVD’s in Pinnacle.

Geplaatst op: december 6th, 2012 Nog geen reacties

In ons vorige artikel hebben we je een zeer kleine impressie kunnen geven van het programma Pinnacle Studio. Het is allemaal wat uitgebreider dan Windows Movie Maker, maar komt daartegenin ook met een pittige aanschaf prijs. Toch is dit voor veel mensen zeer de moeite waard, omdat het toegang geeft tot alle basis benodigdheden voor het maken van je eigen film. Vaak krijgen wij bij ViDVD de vraag of het mogelijk is om de films zelf te monteren zonder AVI bestanden. Doordat wij onze DVD’s niet beveiligen is dat inderdaad mogelijk, alleen met een gereduceerde filmkwaliteit. Een DVD film werkt met zwaar gecomprimeerde Mpeg bestanden, in plaats van de ongecomprimeerde AVI bestanden. Pinnacle kan de Mpeg bestanden van een DVD af kopiëren om ze zo te bewerken naar eigen wens. In dit artikel leggen we je uit hoe je een DVD importeert, en hoe je filmbeelden van een digitale camera of externe harde schijf kunt openen.

(meer…)

Hoe gebruik ik Pinnacle Studio?

Geplaatst op: november 29th, 2012 Nog geen reacties

Veel klanten van ViDVD vragen om hun materiaal aangeleverd te krijgen als AVI. Dit houdt in dat de bestanden ongecomprimeerd, in optimale kwaliteit, op een externe harde schijf gezet worden. Met deze bestanden kunnen de klanten zelf hun materiaal bewerken in video montage programma’s op de computer. Hiervoor hebben we wat uitleg gegeven over het gratis programma Windows Movie Maker, maar dit programma is nog erg gelimiteerd in zijn kunnen. Daarom geven we ook een uitleg over het programma Pinnacle Studio. Dit is niet gratis, maar kost ook niet al teveel. Het is een zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk programma voor de beginnende video editors.

(meer…)

Oude dia’s restaureren met Photoshop

Geplaatst op: oktober 25th, 2012 Nog geen reacties

Het is met Photoshop makkelijker om oude foto’s of dia’s te restaureren. Zo kunt u met de juiste tools gemakkelijk krassen en scheuren verwijderen, kleuren aanpassen of een foto extra belichten. Vandaag focussen we op het verwijderen van krassen en scheuren. Dit doen we met de Patch Tool en de Healing Brush. In onderstaande screenshots maak ik gebruik van Photoshop CS5 maar eerdere (of latere) versies kan ook. Ter voorbeeld gebruik ik deze foto uit 1856-1900 van flickr.

Methode 1: de Patch Tool

(meer…)