0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Film overzetten naar Harde Schijf – Welke formaten zijn mogenlijk?

Geplaatst op ma 21 februari 2011 om 23:21 — Uitleg over Vidvd diensten

 

De laatste tijd ontvangen wij veel vragen over de beste manier om je films te digitaliseren naar harde schijf. Vanuit veel bronnen hoor je wat de beste methode is, en helaas worden van meerdere formaten gesteld dat deze de beste zijn. Hieronder een korte uitleg over onze video op pc service.

Vidvd ondersteund alle gangbare formaten. De meest gebruikte zijn:

  • .AVI
  • .MPEG
  • .MOV

Wat is het grootste verschil tussen deze formaten?

Vidvd werkt voornamelijk op windows computers. Het “native” formaat waarop wij de film binnen krijgen is .AVI. Dit zijn de ongecomprimeerde beelden van uw VHS banden, 8MM spoelen, etc. De bestanden zijn erg groot, namelijk 13GB per uur film. Hierdoor blijven alle gegevens van de film bewaard en is er geen compressie toegepast. Voor Mac gebruikers is .AVI ook zeer goed bruikbaar. Als wij de beelden toch in .MOV moeten aanleveren zullen wij de film opnieuw moeten decoderen, dit gebeurd altijd vanuit het origineel wat dus een .AVI bestand is. Wat betreft comptabiliteit en kwaliteit zit er tussen beide containerformaten geen verschil.

Is het tijdelijk aanleveren van een harde schijf niet mogelijk, of is er geen tijd om tijdens het afhalen van de opdracht de bestanden naar bijvoorbeeld een laptop over te kopiëren dan bied .MPEG uitkomst.

MPEG is de standaard compressie die gebruikt wordt voor DVD’s. Als Vidvd een dvd oplevert dan is deze geschikt gemaakt om in elke DVD-speler af te spelen. Om een DVD goed af te spelen zijn deze aan regels gebonden. Zo is een DVD opgebouwd uit .IFO en .VOB bestanden. Dit is nodig om zonder problemen de DVD af te kunnen spelen. Een DVD met de .IFO en .VOB bestanden is vaak niet direct te bewerken. Hiervoor moet deze eerst ingelezen worden naar de computer. Verschillende programma’s zoals Pinnacle Studio bieden de mogelijkheid aan om een DVD in te lezen naar bewerkbaar formaat. Zo maakt Pinnacle studio er weer een .MPEG bestand van die direct is in te laden in het project. Het nadeel van .MPEG ten opzichte van .AVI is dat hier al een compressie is toegepast. De .MPEG bestanden van Vidvd zijn ongeveer 2GB per uur film. Het voordeel is natuurlijk dat dit veel minder ruimte in beslag neemt, en dat .MPEG bestanden ook direct op een DVD aangeleverd kunnen worden.

Mocht u nog vragen hebben? Neem contact op met Vidvd.nl

Laat een reactie achter!