0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Hoe werkt kopie-beveiliging op een VHS band?

Geplaatst op do 3 januari 2013 om 12:00 — Algemeen

 

Tegenwoordig is Piraterij hét woord waar iedereen bang van moet worden. Het illegaal downloaden en kopieren van films, games en muziek op DVD of CD wordt aan alle kanten tegen gehouden en moeilijk gemaakt. Met beveiligingen op de CD’s of DVD’s zelf,  beperkt afspelen van digitale films of installeren van games en het bestraffen van uploaden en downloaden van digitaal materiaal, proberen bedrijven er alles aan te doen om het kopiëren stop te zetten. Het kopiëren van materiaal is een stuk makkelijker geworden sinds de uitvinding van de DVD, en het grote gebruik van computers, iedereen kon opeens zijn dvd’s op de pc zetten, en even een kopietje maken voor een kennis. Met de videobanden was dat een stuk moeilijker. Niet iedereen weet er van, maar er waren enkele goede methodes om VHS banden te beveiligingen tegen het maken van kopiëen. Vooral Disney was hier heel hard mee bezig, zodat de videobanden niet gekopiëerd konden worden.

Macrovision

Zoals uitgelegd in ons artikel over PAL en NTSC, zitten er op een videoband en DVD beeldlijnen die niet worden weergegeven door en TV. In deze beeldlijnen werd er een signaal meegestuurd die de TV dus niet weergeeft of herkend, maar een DVD- of Video recorder wel. In deze beeldlijnen wordt een signaal meegegeven die een DVD- of Video recorder stoort. Omdat een recorder een exacte kopie van het bronmateriaal wil maken, ziet deze dus ook de ongebruikte beeldlijnen. De data in deze beeldlijnen stoort de recorder, waardoor deze de tekst “copy protection” zal weergeven.

Hier is duidelijk het aangepaste signaal te zien wat zorgt dat een recorder verstoort wordt.

Time Base Corrector

Dankzij onze Time Base Correctors worden de signale verwijderd uit de niet weergegeven beeldlijnen. Je ziet geen verandering in de videokwaliteit, maar de beveiliging wordt verwijderd van de video. De beveiliging werkt namelijk net als een storing, er wordt een te groot of te laag signaal gegeven, wwaardoor het lijkt alsof er teveel of te weinig data op de videoband staat. Omdat de Time Base Corrector deze fouten kan repareren tijdens de opname, wordt hierdoor ook de beveiliging weggewerkt.

Opname beveiliging

Er kan ook gezorgd worden dat er niet meer op en videoband zelf opgenomen kan worden. Hiermee voorkom je dat iemand zijn/haar favoriete tv programma opneemt over de eerste stappen van je eerstgeborene! Deze beveiliging activeer je door en klein stukje plastic te verwijderen aan de voorkant van je videoband. Dit zorgt ervoor dat de videorecorder weet dat er niet mag worden opgenomen op de band. Dit is tevens weer te deactiveren door er bijvoorbeeld een stukje plakband op de plakken.

Laat een reactie achter!