0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Hoe: AVI of MKV bestanden opsnijden / opknippen met gratis software

Geplaatst op do 3 mei 2012 om 11:18 — Tutorial

 

Stel je laat al je Super8, VHS Tapes, MiniDV opnamen of welk materiaal dan ook overzetten op een externe harde schijf. Dan wil het nog weleens voorkomen dat bijvoorbeeld de laatste minuten van je filmpje zwart, wit of witte ruis bevatten. Ook kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld een stukje uit een .AVI bestandje wilt knippen (cutten) zodat je dit gemakkelijk naar een vriend die aan de andere kant van de wereld kunt sturen over internet.

Hoe doe je dat? En belangrijker; hoe doe je dat “gratis”! Daar heeft het bedrijf SolveigMM een leuk gratis programmatje voor ontwikkeld namelijk; AVI Trimmer (klik op de link om het direct vanaf hun website te downloaden).

Een korte uitleg hoe je een filmpje kan bijsnijden. Het werkt echt heel makkelijk. Je installeert het programma en opent en vervolgens zie je;

Stap 1.
Open het desbetreffende bestand door op de gele map (zoals je hieronder op de printscreen ziet) te klikken.

Stap 2.
Het bestand is nu geopend in het programma. Je ziet direct of dit goed gegaan is doordat er een ActiveMovie Window opent waarbij je het begin van het bestand ziet.

Stap 3.
Ik kijk meestal met Windows Media Player naar de tijden die ik nodig heb. Deze schrijf ik op of onthou ik en vervolgens voer ik ze in in het programma (zie het rood gearceerde gedeelte). Gewoon heel simpel, de begin en eindtijden invullen.

Stap 4.
Hier zie je dat de tijden staan ingevuld waardoor de blauwe “Save Button” rechts zichtbaar (en dus klikbaar) wordt.

Stap 5.
Klik op deze “Save Button” als je de tijden goed hebt ingesteld. Er opent zich dan een schermpje waar je kunt kiezen waar je het opgesneden bestand wilt opslaan. Vervolgens gaat het programma aan de slag het opgeknipte bestand voor je op te slaan. Dit kan (afhankelijk van de snelheid van je PC) even duren. Wacht dit rustig af en probeer zo min mogelijk andere processen op de computer te draaien, dit zou ervoor kunnen zorgen dat het programma kan vastlopen of trager wordt.

En klaar is kees! Je hebt nu een AVI bestand getrimmed ofwel opgesneden. Uiteraard zijn er meerdere programma’s die dit mogelijk maken. AVI trimmer is echter wel een gemakkelijker variant die zijn werk snel verricht.

Jouw videobestanden naar .AVI files om laten zetten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden op http://www.vidvd.nl/contact/ of bel ons op + 31 72 5675050. Ook voor Belgische klanten!

One Response

  1. admin zegt:

    Mochten er nog vragen zijn, dan horen we dat graag.

Laat een reactie achter!