0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Leuke documentaire over Kodachrome (Super 8MM)

Geplaatst op ma 26 maart 2012 om 14:41 — Over Vidvd | Uitleg over Vidvd diensten

 

Wij zetten het al sinds jaar en dag over; dierbaar “Kodachrome” materiaal van onze vidvd-klanten. En aangezien wij graag op de hoogte blijven van alles omtrent video en natuurlijk ook alles omtrent 8MM, Super8, Dubbel8, Super8MM en ga zo maar door werden wij ditmaal door één van onze klanten geattendeerd op een leuke documentaire over Kodak’s absolute knaller; “Kodachrome” film. Hieronder de verscheidene data even opgesomd in chronologische volgorde voor degenen die het filmpje niet kunnen bekijken of hier platweg geen zin in hebben:

Allereerst een kleine geschiedenis van de verschillende release data van Kodachrome:
- 1935 – De 16MM variant van Kodachrome komt uit
- 1936 – De 35MM variant van Kodachrome komt uit
- 1939 – Kodak heeft de media opdracht gegeven flink te adverteren
- 1961 – Kodachrome II komt uit, een nog snellere, scherpere en veelzijdigere vorm film
- 1965 – Super-8MM Kodachrome wordt uitgebracht
- Jaren 80 – Tot de jaren 80 is Kodak eigenlijk de enige partij op de markt die goede kwaliteit beelden, langdurig op film weet vast te leggen. Pas in de loop van de jaren 80 begint de revolutie van de “video-camcorder” echt door te dringen.
- 1988 – Kodak stopt met de film-ontwikkeling
- 1996 – Kodak staakt de ontwikkeling van Kodakchrome 120
- 2005 – Kodak staakt inmiddels ook de ontwikkeling van Kodachrome-Super8
- 2006 – Kodak staakt inmiddels ook de ontwikkeling van Kodachrome-16MM
- 2009 – Kodak staakt inmiddels ook de ontwikkeling van Kodachrome-35MM
- 2010 – Kodakchrome is nu inmiddels compleet gestaakt met de ontwikkeling alles al haar materiaal, er is slechts 1 laboratorium in de wereld die zich nog bezig houdt met de ontwikkeling hiervan. Dit is “Parsons, in Kansas, USA”.

De Super 8MM variant is in 1965 officieel op de Amerikaanse markt uitgekomen en tot maar liefst 2010 door Kodak gehandhaafd!

Dat is dus de geschiedenis van Kodak en haar Kodakchrome. Maar wat is het nu precies, hoe werkt het? Dat zie je hieronder in de leuke docu die wij op documentairenet.nl tegenkwamen.

Mocht u zelf nog materiaal van Kodak of eventueel ander materiaal in de kast hebben liggen dan kunnen wij van Vidvd.nl dit natuurlijk zonder problemen vlekkeloos voor u inscannen zodat u dit digitaal kunt bekijken op bijvoorbeeld een DVD of direct op uw platte televisie. Ook is het mogelijk het 8mm materiaal direct door ons in te laten scannen naar externe harde schijf op bewerkbaar formaat zodat u digitaal lekker aan de slag kunt gaan met knippen en plakken!

Voor eventuele vragen naar de mogelijkheden uw materiaal te digitaliseren kunt u contact opnemen via 072-5675050 om een professionele medewerker aan de lijn te krijgen. Uiteraard staat de koffie ook klaar op de W.M. Dudokweg 27 te Heerhugowaard. Voor openingstijden kunt u terecht op onze website: www.vidvd.nl

Laat een reactie achter!