0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Time Base Corrector

Geplaatst op ma 10 oktober 2011 om 15:26 — Uitleg over Vidvd diensten

 

Vidvd maakt voor de conversie van verscheidene video-formaten gebruik van een zogenaamde Time Base Corrector maar wat is dit nu precies en belangrijker; wat betekent dit voor u?
Een Time Base Corrector; afgekort TBC is een apparaat wat tussen de opname en de afspeelapparatuur instaat. Het inkomende signaal van bijvoorbeeld de videorecorder gaat direct de TBC in en wordt daarna vervolgens weer ge-output richting het opnameapparaat.
In de Time Base Corrector worden bepaalde zaken herzien en gecorrigeerd, zo worden kleine correcties aan defecte videosignalen toegepast, soms zie je bijvoorbeeld “mozaiek” achtige beelden, de TBC weet deze soms te corrigeren.

Sommige TBC’s hebben een zogenaamde DOC functie. Dit staat voor Drop Out Compensation. Drop Outs zijn kleine spikkeltjes die je ziet op een tape die al vaak afgespeeld is, dit wordt naarmate de tape fragieler wordt en/of vaker afgespeeld wordt steeds erger en erger. DOC op een Time Base Corrector kan er dus voor zorgen dat slechte beeldlijnen worden gedetecteerd, eerder opgenomen en opgeslagen beeldlijnen video die van betere kwaliteit zijn worden dan gebruikt over de gebrekkige videolijnen.

Conclusie in Jip& Janneke taal:

Indien wij een video digitaliseren maken we gebruik van een Time Base Corrector. Dit zorgt ervoor dat de beelden + het geluid dat op uw band staat extra wordt nagekeken en eventueel wordt verbeterd. Pas als dit laatste is gebeurd wordt het materiaal doorget naar het opname apparaat, bijvoorbeeld een computer!

Laat een reactie achter!