0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Kleurcorrectie toevoegen aan uw film.

Geplaatst op do 28 juni 2012 om 13:00 — Tutorial

 

Windows Movie Maker
Toevoegen van Effecten en Kleurcorrectie.

Als u bij Vidvd uw videobanden, casettes en smallfilms laat overzetten tot een digitaal bestand en u bent uw clips aan het bewerken, kunt u wel eens een bepaald fragment hebben dat te licht of te donker is. In Windows Movie Maker kunt u dit met een druk op de knop corrigeren.
Dit noemen wij Kleurcorrectie of Color Grading.


Als u een clip heeft gesplitst, door op de op de “Splitsen” knop te drukken onder het tabblad bewerken (zie uitleg over splitsen), en u het stuk film afgezonderd heeft van de rest van de film, kunt u kleurcorrectie toepassen. Hiervoor gaat u naar het tabblad “Visuele Effecten” bovenaan het scherm. Als u hier op klikt krijgt u een lijst met kleureffecten te zien. Deze variĆ«ren van zwart-wit tot oververzadigde kleuren. Naast deze effecten is een knop die “Helderheid” aangeeft. Als u hier op klikt krijgt u een balk te zien die u naar links of rechts kunt schuiven. Als u deze naar links verschuift wordt uw video donkerder en bevat minder kleur. Als u deze balk naar rechts verschuift wordt de film lichter en bevat hij meer kleur.

Zodoende kunt u uw film dus lichter of donkerder maken met meer of minder kleur contrast.
Zorg dat u eerst al uw clips gesplit hebt voordat u de kleurcorrectie gaat toepassen, om te voorkomen dat sommige clips over of onderbelicht raken door de nieuwe instellingen.

U kunt ook uw film een speciale uitstraling of “Look” geven door er vershillende kleurfilters over toe te passen. Deze kleurfilter vind u bovenaan het scherm in een rijtje naast elkaar. Deze kleurfilters zijn aangeduid door de bloemenfoto’s die verschillende uiterlijke hebben. Elke bloem geeft aan wat voor een effect dit filter heeft. Als u de muis over een knop beweegt, ziet u direct wat voor een effect dit heeft op uw film. Als we bijvoorbeeld voor de 2e knop, de lijntekening, kiezen, ziet u dit verschijnen in uw film:

Dit is het resultaat wat het effect gaat geven. Om dit effect toe te passen op uw film klikt u eenmaal op deze knop. Door links van de effecten op het kleine pijltje naar beneden wijzend te klikken, krijgt u meerdere effecten te zien die dit programma bevat. Enkele hiervan kunnen ook uw kleuren corrigeren met een simpele druk op de knop, of uw film de uitstraling geven die u wilt hebben.

Hier kunt u meer informatie vinden over het bewerken van uw videoclips:

Knippen en splitsen van videomateriaal
Titels toevoegen
Uw film opslaan en/of delen met anderen

Laat een reactie achter!