0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Uw film uploaden op youtube of branden op DVD.

Geplaatst op do 28 juni 2012 om 13:17 — Tutorial

 

Windows Movie Maker
Uw film opslaan

U heeft uw videobanden, casettes en smallfilms omzetten bij Vidvd en vervolgens zelf aangepast in Windows Movie Maker. U heeft kleurcorrectie toegepast, clips verwijderd of ingekort, overgangen aan uw film toegevoegt en titels gemaakt. Nu is het tijd om de film op te slaan zodat hij op dvd gebrand kan worden, of gedeeld kan worden op youtube.

Dit is veruit het langste proces van het maken van de film omdat de computer veel tijd nodig heeft om de film op te slaan. Niet alleen moet er een nieuw bestand gemaakt worden om alle nieuwe effecten, titels en clips te vertonen als film, maar het bestand moet ook een formaat zijn dat youtube kan afspelen. Dit betekend dat alle afzonderlijke beelden in de film, vaak 25 per seconde, moeten worden opgeslagen. De kracht van uw computer bepaald hierbij de tijdsduur van dit proces. Gelukkig slaat de computer alles zelf op en hoeft u er verder niks aan te doen, behalve aan te geven waar en hoe de film moet worden opgeslagen.

Druk op het tabblad “Start” bovenaan het scherm om naar de beginpagina van Windows Live Moviemaker. Bovenaan aan de rechterkant van dit scherm ziet u verschillende icoontjes.

Deze icoontjes geven de locaties aan waar u meteen uw video kunt uploaden, of de programma’s waar u meteen de video mee kunt delen.
Voor het gemaak gaan we nu uit van Youtube. Om uw film te uploaden op youtube drukt u op de youtube knop. Er komt een popup scherm omhoog waarin u de resolutie kunt kiezen van uw film. De aanbevolen instellingen zijn bijna altijd van toepassing, dus deze kunt u gewoon gebruiken. Voor in het nieuwe scherm op youtube gegevens in.

Als u uw gegevens ingevoert heeft kunt u alle informatie van de video invullen zodat het gemakkelijk te vinden is op youtube.

Als u deze vakken allemaal ingevuld heeft drukt u op “Publicieren”. Hierna wordt de film opgeslagen en direct op uw account op youtube gezet waar u hem kunt bekijken.

Als u de film op DVD wilt zetten volgt u andere stappen. U moet dan de film opslaan als bestand op uw computer. Dit doen we door in plaats van op de youtube knop te drukken, de knop “Film Opslaan” te gebruiken. Deze is te vinden naast de andere opslag opties.

Als u hier op klikt ziet u alle mogelijke formaten waar de film in opgeslagen kan worden. Ukunt de film opslaan om op een telefoon of ipod af te spelen, in high definition als u dat wenst, maar ook direct op dvd branden. Deze optie gebruiken we nu. Indien u op de knop “Een dvd branden” drukt, krijgt u een scherm voor zich waarin u de film een titel kunt geven en opslaan.
Op dit moment wordt de film opgeslagen. De tijdsduur hiervan is afhankelijk van de lengte van uw project en de snelheid van uw computer.

Wanneer het programma klaar is met het opslaan van de film, opent er een nieuw scherm. In dit scherm kunt u andere video’s en foto’s toevoegen aan de dvd die u straks gaat maken. Druk op “volgende” als u alle beelden heeft die u op de dvd wenst te hebben.

In het volgende scherm kunt u kiezen voor een dvd menu en deze eventueel aanpassen. Om een menu aan te passen drukt u op de “Costumize Menu” knop. Ook kunt u de titels aanpassen door op “Menu Text” te klikken. Wanneer het menu volledig naar wens is, klikt u op “Preview” om te kijken of alles werkt.

Als alles werkt en klaar is, drukt u op de knop “Burn” rechts onder aan het scherm.
Nu wordt de DVD gemaakt en gebrand. Als dit proces klaar is kunt u de DVD bekijken in uw eigen DVD speler of computer.
Voor meer informatie over het bewerken van uw film kunt u kijken op de volgende pagina’s:

Knippen en splitsen van videomateriaal
Effecten en kleurcorrectie toepassen
Titels toevoegen

Laat een reactie achter!