0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Nieuwe dienst D-VHS / DVHS Digitaliseren naar DVD of Harde Schijf

Geplaatst op ma 16 april 2012 om 15:50 — Uitleg over Vidvd diensten

 

Naast VHS, VHS-C (VHS-Compact), SuperVHS (SVHS) Video8, Hi8, Digital8, Videoband, MiniDV, HDV, Betacam, BetacamSP, Video2000 en Betamax bieden we nu ook D-VHS als nieuwe digitalisatie dienst aan, maar wat is DVHS nu precies?

DVHS, D-VHS, Digital VHS, Digital-VHS

DVHS is een digitaal opname formaat van JVC, samen ontwikkeld met Hitatchi, Philips en Matsushita. Het formaat is uitgekomen in 1998 vrijwel aan het eind van het VHS tijdperk. Een klein beetje vreemd is het wel, want de DVD werd in 1995 gelanceerd. De tape die gebruikt wordt is van magnetisch materiaal. Het formaat werd voornamelijk gebruikt door amateurs en televisie producties.

Grappig is het om te weten dat de “D” in DVHS oorspronkelijk stond voor “Data” maar dat JVC het later hernoemd heeft naar “Digital VHS” vanwege de toenemende populariteit van standard definition naar high definition. Tot de dag van vandaag noemt JVC, D-VHS dus de Digital-VHS.

Er is in principe maar 1 formaat tape. Deze heeft hetzelfde formaat als de normale VHS band zoals we die allemaal kennen.

DVHS, D-VHS, Digital VHS, Digital-VHS

De recorders kennen meerdere “speeds” of snelheden om in op te nemen, namelijk; “HS” of “HiSpeed”, “STD” is “Standard” en als laatste “LS” als “Low Speed”. Voor de echte freaks onder ons;
- HS = High Def content = 1920×1080 of 1280×720 en wordt opgeslagen als 28.2Mbit/s
- STD / LS = Standard Def content = 720×480 en wordt opgeslagen als 14.1Mbit/s (STD) tot 2.8 Mbit/s (LS)

Grappig is, dat de kwaliteit van D-VHS vaak beter is dan die van een DVD, dit heeft te maken met een veel hogere bitrate, die gemiddeld 14.1 is tegen 5 van die van een DVD. Dat is dan ook wel weer het nadeel omdat al die verschillende snelheden en kwaliteiten het lastig maakten voor de consument. Daarnaast was de DVD natuurlijk bezig met een gigantische opmars terwijl DVHS eigenlijk uitkwam in een tijdperk waarin de video net in zijn laatste fase was belandt.

Goed, D-VHS, een mooi staaltje video dat naar mijn mening gewoon te laat is uitgekomen en te slecht gemarket is. Mocht je nog DVHS tapes bezitten, dan is de kans dat je ze nog kunt afspelen nihil gezien het feit dat deze recorders absoluut niet veel worden aangeboden. Wij hebben er één, en die speelt perfect en die staat klaar om uw DVHS-Tapes te digitaliseren. We kunnen de tapes zowel digitaliseren naar DVD, ook kunnen we het materiaal omzetten naar een harde schijf of ander bewerkbaar formaat.

Bekijk D-VHS prijzen of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Laat een reactie achter!