0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Films knippen en inkorten in Windows Movie Maker

Geplaatst op do 28 juni 2012 om 12:52 — Tutorial

 

Introductie tot Windows Movie Maker.

Inladen en verkorten van filmbestanden.

Als u bij Vidvd uw videobanden, casettes en smallfilms laat overzetten, kunt u er ook voor kiezen om de film aangeleverd te krijgen als een AVI bestand op een externe harde schijf. Dit geeft u de mogelijkheid om zelf thuis uw favoriete stukken uit de film te halen en te branden op dvd, of te delen op youtube.

Windows Movie Maker wordt het meest gebruikt om materiaal uit een film te verwijderen of te verplaatsen. Zodoende kan sneeuw van een videoband of lege film van een smallfilm verwijderd worden uit de film of de shots op een betere volgorde te zetten voor een beter eindresultaat.


U kunt hiervoor 2 tools gebruiken, de knip-tool en de splitsen- tool. Om deze te gebruiken drukt u op het tabblad “Bewerken” bovenaan uw scherm. Als u hier op klikt ziet u nieuwe tools bovenaan het scherm verschijnen, waaronder de knip- en splits tool.

Als u de afspeelbalk onder uw video scherm, of de tijdsindicator in uw afspeellijst verschuift, scrollt u door de filmbeelden heen.  Als u het begin van de film wilt verwijderen, scrollt u door naar het punt waar u de film wilt laten beginnen en drukt u op de knop “Splitsen” bovenaan het scherm.

Als u hier op geklikt heeft ziet u in de afspeellijst dat uw film nu uit twee delen bestaat. Nu kunt u de twee delen verschuiven om ze in andere volgorde af te spelen, of een deel verwijderen door de film aan te klikken met uw muis en op “Delete” op uw toetsenbord te drukken. U kunt ook rechts klikken op de filmclip en “Verwijderen” in de optie lijst aanklikken.

De “splitsen-tool” wordt over het algemeen gebruikt om stukken in uw film weg te knippen en/of te verplaatsen. Om met meer precisie het begin en/of einde van uw film te verkorten kunt u beter op de “Tool voor knippen” drukken. Hierdoor krijgt u 2 balkjes onder uw videoscherm die u kunt verplaatsen, en zodoende de film inkort.

Als u vervolgens op de knop “Knipbewerking Opslaan” drukt, wordt uw aanpassing doorgevoert op de video. U kunt ook de film verkorten door de tijd in te vullen waar de film moet beginnen en eindigen, bovenaan uw scherm bij “startpunt” en “eindpunt”.

Hiermee hopen we u een goede indruk te hebben gegeven over hoe u uw film kunt verkorten of de volgorde kunt wijzigen van uw clips.

Hier kunt u meer informatie vinden over het bewerken van uw videoclips:


Effecten en kleurcorrectie toepassen
Titels toevoegen
Uw film opslaan en/of delen met anderen

2 Responses

 1. maartje zegt:

  Hoe kan je een stukje uit de film zelf knippen (dus niet het begin het eind) Maar gewoon midden in een film?

  • Bart zegt:

   Beste Maartje

   Ga naar het tabblad “Bewerken” bovenaan het scherm. Klik vervolgens op de clip waar je het ongewenste materiaal uit wil verwijderen. Via het preview scherm ga je naar het moment waarop je wil knippen. Druk nu op de “splitsen” knop bovenaan in de werkbalk. Je clip splitst zich nu in 2en. Je ongewenste materiaal zit in de 2e clip. Selecteer deze en ga naar het eindpunt van het ongewenste materiaal en druk opnieuw op “splitsen”.

   Als het goed is heb je nu 3 clips waarvan de middelste het ongewenste materiaal bevat. Deze kun je nu verwijderen uit je project.

   Ik hoop dat je er zo uit komt!

   Bart

Laat een reactie achter!