0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!

Inleiding tot Windows Movie Maker

Geplaatst op do 28 juni 2012 om 13:18 — Tutorial

 

Introductie tot Windows Movie Maker.

Uitleg van het programma.

Als u bij Vidvd uw videobanden, casettes en smallfilms laat overzetten op dvd, kunt u er ook voor kiezen om de film aangeleverd te krijgen als een AVI bestand op een externe harde schijf. Dit geeft u de mogelijkheid om zelf thuis uw favoriete stukken uit de film te halen en te branden op dvd, of te delen op youtube.

Hiervoor kunt u Windows Live Movie Maker gebruiken. Dit is een simpel en gratis programma wat in het Windows Live Essentials pakket te verkrijgen is. Met Windows Live Moviemaker kunt u uw film verkorten, versnellen of vertragen, lichter of donkerder maken, of er een titel voor of achter zetten.

Om te beginnen kunt u het programma hier downloaden: Movie Maker.
Eenmaal gedownload kunt u de installatie stappen volgen die op het scherm aangegeven worden. Hierna kunt u het programma openen via de snelkoppeling op uw bureaublad of in het Start Menu.

Als u het scherm opent krijgt u het basis Movie Maker scherm te zien. In dit scherm kunt u uw foto’s en video’s toevoegen om naast elkaar te zetten.

Als u in het vak aangegeven met “Klik hier om uw video’s en foto’s toe te voegen” klikt, wordt u  doorgeleid naar een browser scherm, waarin u in uw mappen kunt zoeken naar het gewenste videobestand. Als u het bestand gevonden heeft, drukt u op de knop “Openen”. Het bestand wordt vervolgens in het Movie Maker scherm weergegeven.
Aan de linkerkant van het scherm kunt u een voorbeeld zien van hoe uw film eruit ziet. Als u op de afspeelknop onder dit scherm klikt, speelt de film zich in zijn geheel af. Aan de linker en rechter zijde van de afspeelknop bevinden zich twee andere knoppen om met meer precisie door uw film te spoelen. Als u op deze knoppen drukt, gaat u met hele kleine stapjes voor of achteruit door uw film.

Bovenaan het Windows Movie Maker scherm bevinden zich vele knoppen die doen denken aan de Microsoft Office layout. In principe werkt dit ook hetzelfde.

Deze knoppen doen precies waarvoor ze staan omschreven. U kunt foto’s en videos toevoegen aan uw project, muziek toevoegen, met de webcam uw film opnemen, of een foto maken van uw huidige filmproject. Bovenaan dit scherm staan tabbladen waarmee u door de verschillende opties van Movie Maker heen kunt kijken.

Naast deze opties zijn de thema’s beschikbaar.

Als u hierop klikt worden voor u vooraf gemaakte titels, kleurcorrecties en effecten toegevoegd, die u vervolgens alleen zelf hoeft aan te passen naaar uw wensen. Ook kunt u hier de filmclips omdraaien of verwijderen.

Vervolgens hebben we nog de opties om de film op te slaan of te delen op internet.

Hiermee kunt u gemakkelijk met één druk op de knop uw film op youtube zetten, via msn, skype of opslaan als bestand op uw computer.

Als u al uw effecten, titels en overgangen heeft toegevoegd in uw film, is het verstandig om uw filmproject op te slaan. Net als met Word, Excell en andere programma’s, is het verstandig om regelmatig op te slaan om te voorkomen dat u al uw werk kwijt raakt als bijvoorbeeld de stroom uitvalt en uw computer uitvalt. Dit doet u om op het Floppy Disk icoontje te drukken links bovenaan het scherm

Naast het floppy icoontje staan de zogenaamde “Undo” en “Redo” knoppen. Deze knoppen maken je laatste opdracht ongedaan, of voegen die opnieuw toe. Heeft u bijvoorbeeld de verkeerde clip verwijderd, of een verkeerde titel toegevoegd, drukt op op de pijl die wijst naar links. Heeft u te vaak op deze pijl gedrukt, en heeft u teveel ongedaan gemaakt, dan kunt u op de knop die wijst naar rechts drukken.

Hopelijk heeft u hierbij een snelle en goede indruk gegeven over het programma zelf. Als u vervolgens wilt beginnen met het monteren en bewerken van uw film, kunt u op de gewenste link hier onder drukken om direct door te gaan naar de pagina van uw keuze.

Knippen en splitsen van videomateriaal
Effecten en kleurcorrectie toepassen
Titels toevoegen
Uw film opslaan en/of delen met anderen

Laat een reactie achter!