0725675050

Meer dan 10.000 tevreden klanten!
Welkom op het Vidvd blog! Hier delen wij onze ervaringen, vind u nieuws over ons bedrijf of uitgebreide (technische) uitleg van onze diensten.

Hoe kan ik mijn DVD’s het beste bewaren?

Je bedenkt dat je beter al je videobanden met belangrijke beelden kunt laten overzetten op DVD zodat het langer houdbaar is. Een videoband is tenslotte al een oud medium, wordt nog weinig afgespeeld en is zeer gevoelig voor beschadigingen. Toch kunnen DVD’s ook onspeelbaar worden dankzij slechte opslag omstandigheden, en het zou zonde zijn dat na al het werk dat je gedaan hebt om je beelden veilig te stellen, ze alsnog kwijtraken door beschadigingen. Daarom geven we wat tips om DVD’s het beste te kunnen bewaren.

De beste manieren om je dvd’s onbruikbaar te maken!

We beginnen met een opsomming van de meest voorkomende beschadigingen en waar deze door worden veroorzaakt. Aan de hand van deze lijst kun je makkelijk zien of je dvd’s in ieder geval op een veilige plek liggen onder goede omstandigheden.

  • Onbeschermde discs – De DVD hoesjes zijn er niet voor niks. Zodra de discs schuiven over een tafeloppervlak of tussen een stapel papier, krijgen ze krassen op de onderkant. Krassen zorgen ervoor dat de discs onleesbaar worden.
  • Met stiften op de disc schrijven – In het artikel van vorige week hebben we uitgelegd wat er gebeurt als je met een viltsift op een schijfje schrijft. De stift drukt door de disc heen en zorgt ervoor dat de data op die locaties niet meer gelezen wordt door de DVD speler.
  • Bruin bakken in het zonlicht – Een DVD hoesje alleen is niet genoeg. Sommige hoesjes zijn transparant en laten dus zonlicht op de disc komen. UV straling kan de gekleurde laag, waarin de data gebrand wordt, laten verkleuren. De data kan vervolgens niet meer gelezen worden.
  • Een goed bad geven – Discs zijn niet waterafstotend. Sterker nog, ze nemen vocht op. DVD’s zijn poreus waardoor er vocht tussen de verschillende lagen van de schijfjes kan komen.

Hoe behaal je de maximale levensduur?

“Goed bewaren” is het standaard antwoord, maar het is nogal een breed begrip. Wat is “goed”? Wat houdt het in?. Je Discs verpakken in metalen kistje en in beton laten gieten zorgt er vast voor dat je discs heel lang goed blijven, maar het is uitermate onhandig als je je film wil bekijken. Hou rekening met de volgende punten om ze zo “goed” mogelijk te bewaren.

  • Stop ze in een jewelcase of amaray die volledig zwart is of waarbij zonlicht wordt tegengehouden door een CD/DVD cover.
  • Zet ze in de kast tussen je andere dvd’s zodat ze niet non stop bewegen, vallen of losraken in de hoesjes.
  • Zorg dat je DVD kast niet te dicht bij een verwarming staat zodat je discs niet opgewarmd worden.
  • Schrijf alleen met speciale CD-marker stiften op de discs.
  • Als de discs vuil zijn, maak ze schoon met een poets doekje en niet met een vochtig dweiltje.
  • Pak ze vast aan de buitenkant en de binnenste cirkel van de disc. Niet aan de onderkant en bovenkant waardoor er vingerafdrukken en krassen op de discs komen.

Het zijn simpele punten maar deze zorgen er voor dat je discs drastisch langer mee gaan. Een enkele kras kan er voor zorgen dat je disc onbruikbaar is, en dus al je data die je hebt laten overzetten om de levensduur te verlengen, weg is!

Mag ik met een stift op een CD schrijven?

Als je je eigen muziek of films op een CD of DVD wil branden, heb je altijd het problem van de onherkenbaare discs. Er liggen 20 blanco schijfjes op je bureau die allemaal al gebruikt staan, maar je hebt geen idee wat er op staat.  De makkelijkste manier om dit op te lossen is om de dikste stift te pakken die je kan vinden, en er met koeienlettters op te schrijven wat er op de disc staat. Dit is tevens een goede manier om de schijf permanent onleesbaar te maken.  In dit artikel leggen we je uit waarom je gebruik moet maken van de speciale CD markers. Stiften die speciaal gemaakt zijn om op Compact Discs te schrijven.

(meer…)

Externe Harde Schijf, Welke heb ik nodig?

iet alleen kun je oud video materiaal op een DVD laten zetten bij ons, maar ook op een externe schijf als AVI bestanden. Dit zijn ongecomprimeerde digitale video bestanden die je zelf kan bewerken in je favoriete video montage programma’s, bijvoorbeeld Pinnacle of Windows Movie Maker. Regelmatig krijgen wij hierop de vraag: “Wat voor een soort hardeschijf heb ik nodig?”. Om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, is het belangrijk om te weten hoeveel video materiaal er naar de schijf moet, waar het materiaal voor gebruikt gaat worden en welke apparatuur de klant zelf in bezit heeft. In dit artikel leggen we uit welke richting je het best op kunt gaan.

(meer…)

Laserdiscs & CD-Video

De technologische ontwikkeling van film en video staat niet stil. Tegenwoordig nemen we niet meer op op een filmrol, maar op een harde schijf. We kijken de films niet meer op een VHS maar op een blu-ray disc. Soms verwijderen we het hele opslagmedium en “streamen” we de video via internet direct naar onze tv. Ook zijn we wel bekend met de verschillende opslag methodes die het niet geworden zijn. Denk hierbij aan Betamax,  Video2000 en HD-DVD. Allemaal “Nieuwe” methodes voor betere filmkwaliteit, die uiteindelijk niet doorgebroken zijn tot de consument. Betamax en Video2000 waren verslagen door de VHS, ook al had deze een lagere opslagkwaliteit en kortere speelduur, en HD-DVD is verslagen door de Blu-Ray disc. Toch weten niet veel mensen over een paar methodes die verslagen zijn door de DVD. Rond 1970 werd er al geëxperimenteerd met de zogenaamde Laserdisc en CD-Video.

(meer…)

Hoe werkt kopie-beveiliging op een VHS band?

Tegenwoordig is Piraterij hét woord waar iedereen bang van moet worden. Het illegaal downloaden en kopieren van films, games en muziek op DVD of CD wordt aan alle kanten tegen gehouden en moeilijk gemaakt. Met beveiligingen op de CD’s of DVD’s zelf,  beperkt afspelen van digitale films of installeren van games en het bestraffen van uploaden en downloaden van digitaal materiaal, proberen bedrijven er alles aan te doen om het kopiëren stop te zetten. Het kopiëren van materiaal is een stuk makkelijker geworden sinds de uitvinding van de DVD, en het grote gebruik van computers, iedereen kon opeens zijn dvd’s op de pc zetten, en even een kopietje maken voor een kennis. Met de videobanden was dat een stuk moeilijker. Niet iedereen weet er van, maar er waren enkele goede methodes om VHS banden te beveiligingen tegen het maken van kopiëen. Vooral Disney was hier heel hard mee bezig, zodat de videobanden niet gekopiëerd konden worden.

(meer…)

Pagina 1 van 1112345...10...Laatste »